Het beroep van een eerstelijns verloskundige is bijzonder. Bijzonder genoeg om een parkeerplaats voor te reserveren. In veel gemeentes (Zaanstad, Purmerend) wordt dat een ‘belanghebbendenparkeerplaats’ genoemd.
De rechtvaardiging voor een ‘eigen parkeerplaats voor de deur’ ligt gelegen in de bijzondere omstandigheid dat de verloskundige zorg veelal spoedeisend is (persdrang, bloedverlies, etc.), de specifieke zorg niet door de ambulancebroeders verleend kan worden en dat de verloskundige niet over een voorrangsvoertuig beschikt. Dus geen zwaailichten en sirenes.
Voor hen is het daarom van belang om zo snel mogelijk met al hun apparatuur, zuurstoffles en gekoeld te bewaren medicijnen in de auto zit op weg naar een oproep op het spoednummer.
De KNOV stelt als minimale veiligheidsnorm dat de verloskundige direct na een noodoproep naar de cliƫnte toegaat en voor snelle, adequate zorg zorgdraagt.
3. De verloskundige (of haar waarneemster) gaat direct na een noodoproep naar de cliƫnte toe of zorgt voor andere snelle, adequate zorg.
4. De verloskundige (of haar waarneemster) is 24/7 bereikbaar en beschikbaar Minimale veiligheidsnormen, KNO
Bent u eerstelijns verloskundige (waarneemster of maat) en heeft u last van een te hoge parkeerdruk in de straat en geen eigen parkeerplaats? Neem dan vrijblijvend even contact op. Telefonisch kan dat op het nummer 020 – 244 3900.
Advocatenkantoor Sepehr staat regelmatig verloskundigen bij met o.a. het aanvragen van een eigen parkeerplaats bij de gemeente. Wij bekijken direct even of uw gemeente een regeling heeft en/of wij u kunnen helpen of dat het zelf kunt aanvragen.
Het blijkt namelijk dat er soms toch hulp van een advocaat nodig is omdat niet alle gemeentes op de hoogte zijn van het werk van een eerstelijns verloskundige.