Tarieven

De onderstaande stappen bepalen of het zinvol is om een advocaat ‘in te schakelen’ en zo ja, hoeveel dat gaat kosten.

Vooraf weten waar u achteraf aan toe bent.

Als u dus een indicatie wilt hebben van de kosten, doet u er verstandig aan om uw situatie in een telefoongesprek vrijblijvend aan mij voor te leggen. Het telefoonnummer is: 020 – 244 3900.

Stappenplan

A) Wat is het probleem dat opgelost moet worden?

B) Is het een situatie die u zelf kunt oplossen eventueel met wat kosteloze aanwijzingen van mij?

C) Of is de oplossing beter of uitsluitend aan een advocaat uitbesteed?

D) Wat u zelf kunt doen kost mij geen tijd en u geen geld. Voor de werkzaamheden die ik beter kan of uitsluitend moet doen, maak ik een begroting van de tijdsbesteding en dus de kosten.

E) We proberen een vaste prijsafspraak te maken zodat u vooraf weet waar u achteraf aan toe bent.

F) Onderdeel van de laatste stap is een kosten-baten analyse ter voorkoming van ‘principe-kwesties’. Het probleem moet immers niet groter worden gemaakt door toevoeging van de advocaatkosten en de kosten voor de rechtbank en deurwaarder. In die gevallen pas ik ervoor om een opdracht te aanvaarden waar alleen de advocaat beter van wordt.

G) Voorwaarde voor een kostenmaximum is dat het bedrag van het prijsplafond vooraf wordt betaald zodat ik niet ook het incassorisico draag.

Prijsplafond

De bovenstaande werkwijze zorgt ervoor dat mijn uurtarief van € 200,- excl. BTW (€ 242 incl. BTW) minder relevant voor u is. Het is in bijna alle dossiers mogelijk gebleken om vooraf een begroting van het aantal uren te maken en een prijsplafond af te spreken. Het honorarium wordt verder ook niet met een percentage uit hoofde van kantoorkosten verhoogd.