Als sprake is van een BKR-registratie die uit een vorig leven lijkt te zijn, maar die wel een rooskleurige toekomst in de weg lijkt te staan: vraag om raad!

Wat was de situatie

Cliënte had een aanbod gehad voor een hypothecaire lening. Een rentepercentage van 1,66 % vergeleken met inmiddels opgelopen rentepercentage van 2,21 % als zij nu een nieuwe hypothecaire lening wilt afsluiten. Dit aanbod blijft echter beperkt geldig en ze roept hulp in want de hypotheekverstrekker stelt geen hypothecaire lening te kunnen verstrekken aan cliënte vanwege de negatieve BKR-registratie (A3-).

De BKR-registratie zal volgens de regel pas in oktober dit jaar verlopen. Dan is de rente nog meer opgelopen en het huis ben je dan ook kwijt.

Over een periode van 10 jaar zal het verschil in de rente bij benoemde percentages € 25.355 bedragen.

De gevolgen zonder verwijdering van de BKR-registratie

Uit het dossier blijkt dat de BKR-registratie van cliënte incidenteel van aard was en de omstandigheden uit het verleden duurzaam niet meer in haar leven aanwezig zijn.

Wat heeft de advocaat gedaan

Namens cliënte nemen wij contact op met de bank en alvast met de rechtbank, de voorbereidingen voor een kort geding worden getroffen. Dat was donderdag op vrijdag. Op maandag was al een bericht van de bank. Het eigen onderzoek werd onderschreven: Het belang van cliënte weegt zwaarder dan het nut of de noodzaak om nog een half jaar de negatieve BKR-registratie te laten staan.

Conclusie

De hypothecaire lening kan onder de gunstigere voorwaarden alsnog verstrekt worden en cliënte is ons erg dankbaar. Wederom een uitzonderlijk resultaat behaald, in een kort tijdsbestek én tegen geringe kosten.

Tips

Handel snel en effectief. Wacht niet met het in actie komen. Besteed geen tijd aan acties die niet tot de oplossing leiden. Beperk de tussenliggende handelingen tot een minimum.

Vragen? Bel gerust (020 – 244 3900), stuur een appje met WhatsApp (WhatsApp wordt automatisch geopend) of schrijf een e-mailbericht gericht aan bkr@sepehr.nl.

Fout: Contact formulier niet gevonden.