Vandaag verscheen op NOS.nl het bericht dat het UWV begonnen is met het controleren van de eerste ronde van de NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid).

Werknemers van het UWV bekijken op 6 april de aanvragen die binnenkomen toen het NOW 1 loket openging. ANP

Werkgevers hebben de taak om een aanvraag in te dienen voor een definitieve vaststelling. In die aanvraag moet de omzet in de periode van de eerste NOW ronde van 1 maart tot en met 31 juli 2020.

De verwachting is dat veel van de definitieve aanvragen zullen afwijken van de voorlopige aanvragen. Ondernemers moesten immers een schatting maken van de verwachte omzetdaling. De mate van verminderde omzet bepaalde de hoogte van de tegemoetkoming in de loonkosten. Ten tijde van de voorlopige aanvraag was ook niet voorzien dat de later verkondigde steunmaatregelen tot de omzet behoorde. De werkelijk mee te tellen omzet valt daardoor hoger uit met als gevolg een verlaging van de tegemoetkoming in de loonkosten.

Wilt u een aanvraag indienen voor een definitieve vaststelling? Of heeft u, misschien niet nu, maar later de beschikking ontvangen van he UWV en wordt terugbetaling gevorderd van teveel ontvangen bedragen? Bel even (020 – 244 3900) met advocaat mr. Sepehr Yadegari en bespreek vrijblijvend uw situatie en de mogelijkheden om tot een voor u gunstiger beslissing te komen.

de heer mr. Sepehr Yadegari

Als advocaat gespecialiseerd in aankooprecht maakt hij zich hard voor cliënten die een miskoop doen. Hij zorgt ervoor dat ze terugkrijgen waar ze recht op hebben. Dat ze schadeloos gesteld worden. In sommige gevallen betekent dat een reparatie van hun product. In andere gevallen een volledige ontbinding van de koop.