Corona zorgt ervoor dat de verschuiving van ‘Brick and Mortar’ winkels naar online en op afstand in een stroomversnelling is geraakt. Volgens Graydon is er een ongebruikelijke stijging van het aantal nieuwe webshops in Nederland.

Toch zijn er een aantal risico’s. In de categorie dropshipping is het soms een onaangename verassing dat de betrekkelijk geringe tussenkomst van de in Nederland gevestigde ondernemer toch een volledige aansprakelijkheid met zich meebrengt.

Voor de webshops die willen voorzien in de plotselinge behoefte aan mondmaskers en handdesinfectiemiddelen, bestaat het risico van hogere inkoopprijzen, ontvangsten van bestellingen die later volgen of zelfs niet meer worden uitgeleverd terwijl de vraag ook net zo plotseling kan afnemen.

Fiscaal is ook het een en ander te duchten. De overheidsmaatregelen voor ondernemers zijn voor bedrijven die eerder zijn gestart. Starten tijdens deze pandemie is daardoor extra risicovol.

Juist in deze tijden is het een kwestie van inschatten van risico’s. De ruimte om fouten te maken is kleiner dan voorheen vanwege een neergaande economie met een groeiend aantal faillissementen.

Mijn ervaring is dat in veel gevallen een vrijblijvend telefoongesprek van 5 minuten in een vroeg stadium later de noodzaak tot het verrichten van 5 uur met dito factuur kan voorkomen.

Bent u van plan of bent u recent gestart met een onderneming in de online handel of dienstverlening en wilt u even sparren over uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op met mij: mr. Sepehr Yadegari. Het telefoonnummer is: 020 – 244 3900.

de heer mr. Sepehr Yadegari

Als advocaat gespecialiseerd in aankooprecht maakt hij zich hard voor cliënten die een miskoop doen. Hij zorgt ervoor dat ze terugkrijgen waar ze recht op hebben. Dat ze schadeloos gesteld worden. In sommige gevallen betekent dat een reparatie van hun product. In andere gevallen een volledige ontbinding van de koop.